Filmové premiéry

Nevermore, kráká Havran v básni E. A. Poea, nic takového si ale neříká ten, kdo ve stejnojmenném filmu páchá vraždy inspirované příběhy amerického spisovatele. Přestat nehodlají ani Piráti, kteří také plují Karibikem jako jejich slavnější kolegové, ale na rozdíl od nich jsou animovaní. Už nikdy víc si možná zapíše jen Johana, ovšem marně, jak prozradí Můj vysvlečenej deník.

MŮJ VYSVLEČENEJ DENÍK. Filmová adaptace stejnojmenné knihy Johany Rubínové, která ve svém deníku mnohdy bez servítek komentuje své kamarády a svou rodinu, ale také se svěřuje se svým náctiletým tápáním, přešlapy a problémy. Mění se počty kamarádů, rodičů i vztahy a ani ty depky už nejsou, co bejvaly. Zkrátka lehký film o těžkých věcech. ČR, režie: Martin Dolenský.

HAVRAN. Detektiv Emmet Fields (Luke Evans) vyšetřuje případ, který se nápadně podobá vraždě popsané v díle Edgara Allana Poea. Zatkne ho tedy, ale zatímco spisovatel sedí za mřížemi, dojde k další vraždě opět inspirované jedním z jeho příběhů. Fields vyškrtne Poea ze seznamu podezřelých a požádá ho o pomoc. USA / Maďarsko / Španělsko, režie: James McTeigue.

PIRÁTI. Animované dobrodružství smolařských pirátů, kteří křižují sedm moří, usilují o cenu Pirát roku, vydají se z Karibiku až do viktoriánského Londýna a zvítězí dobrosrdečným optimismem nad nudným násilím zdravého rozumu. Velká Británie, USA, režie: Peter Lord, Jeff Newitt.

JOE SATRIANI – SATCHURATED. Záznam koncertu The Wormhole Tour na podporu Satrianiho alba Black Swans and Wormhole Wizards z Metropolis v Montrealu (Kanada) v prosinci 2010. Kanada, režie: Francois Lamoureux, Pierre Lamoureux.

Vydáno pod