Colours bude méně pestrý - Björk nepřijede

Ostrava – Festival Colours of Ostrava přišel o největší hvězdu letošního programu. Islandská zpěvačka Björk ze zdravotních důvodů ruší část letního evropského turné včetně vystoupení na ostravské přehlídce.

„Je nám to hrozně líto a oznamujeme to s těžkým srdcem, ale bohužel je to tak. Do poslední chvíle jsme se snažili, abychom nebyli jedním ze zrušených koncertů. Dle sdělení managementu lékař Björk po závažném zánětu v krku doporučil okamžitý hlasový klid a omezení koncertování, jinak by hrozilo trvalé poškození jejího hlasu,“ vysvětluje situaci ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„V tuto chvíli za ni hledáme náhradu,“ slibuje, „i když v tento moment je to velmi složité, protože kapely již mají své turné naplánované.“

Björk zrušila svoje koncerty i na festivalech Primavera Sound ve Španělsku, Portugalsku či Balaton Sound v Maďarsku nebo část jihoamerického turné.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program v historii festivalu. Mezi další headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright či Parov Stelar Band.