Aneta Langerová odhalila svůj niterní svět

Praha - Zpěvačka Aneta Langerová v těchto dnech vydává koncertní CD a DVD s tajemným názvem Pár míst. Jde o akustický záznam z loňského vystoupení v pražském kinu Bio Oko. Aneta tenkrát vystoupila po boku smyčcového tria. O podrobnostech se rozpovídala v sobotní Kulturamě.

Aneta obvykle vystupuje s kytarami a bicími za zády. Čím byl pro ni zmíněný akustický kousek tak výjimečný, že se jej rozhodla zaznamenat na DVD? Sama přiznává, že nešlo pouze o jeden večer v řadě. Akustický set se smyčcemi pro ni symoblizuje určitou životní metu, které chtěla dosáhnout. Pár míst je tedy svým způsobem niterní a osobní projekt, plný křehkosti a emocí.

Nápad odehrát akustický koncert se však v její hlavě nemihnul poprvé. První myšlenky na toto téma se jí do mysli vkradly již před čtyřmi lety, kdy snila o tom, že vytvoří něco jemného. Sólo vystoupení s kytarou ji čím dál více fascinovala, a tak se ve finále konečně rozhoupala. „Tento projekt jsem si tak přála, až se zrelizoval. Žil dlouho jen v mých myšlenkách a najednou je z něho takový malý bílý papírový čtverec,“ shrnula na svých oficiálních webových stránkách.

Langerová navíc miluje smyčcové nástroje kvůli jejich jemnosti, proto se rozhodla, že ji na turné budou doprovázet právě ony. „Myslím, že krásně vyjadřují emoce jednotlivých písní,“ vysvětlila svoje rozhodnutí. Jednotlivé skladby rozkvetly a emoce jimi prolézají daleko lépe.

Tradiční playlist tentokrát vyhodila oknem a sestavila jiný. Výběr skladeb totiž musela přizpůsobit právě nové sestavě. Fanoušci tak mohou na desce najít i songy, jež s kapelou jindy ani nehraje - např. Poplach či Němá. V upravené verzi zpěvaččini příznivci uslyší Vzpomínku z posledního alba, Voda živá nebo V bezvětří.

Zpěvačka Aneta Langerová (zdroj: ČT24)

Pětadvacetiletá sympaťačka z Říčan u Prahy zřejmě bude někdejší atmosféru postrádat. Přiznala ale, že je dobře, že už projekt skončil. Důvod? Připravuje další, v pořadí čtvrtou studiovku. Přemýšlí nad ní prý úplně jinak, než nad předchozími nahrávkami. „Doufám, že se do ní dostane víc lehkosti a muzikantství,“ poznamenala. Evidentně se tedy dočkáme  nějakých experimentů.

Na poli autorském se Aneta pouští do inovátorství, na poli osobním ale nehodlá nic měnit. Již osm let spolupracuje s bratrem Nikolou Langerem, který ji dělá manažera. Spolupráci si nemůže vynachválit, tudíž nemá potřebu utíkat za někým jiným.

Dvoudisk Pár míst křtila Langerová v pražském Jazz Docku. Placka si nemohla přát lepší kmotru - šampaňským jej zkropila zpěvačka Marta Kubišová. Jak je vidět, Aneta vyrostla v sebevědomou osobnost a už dávno není jen „ta holka ze Superstar“.