Kinobus láká na české filmy

Praha – Pojízdné kino s dobrovolným vstupným a snímky české filmové klasiky promítané pod širým nebem. Pro někoho sen, který se stává realitou. Do pražské metropole totiž opět přijíždí známý Kinobus. Zakotví rovnou na více jak dvaceti místech a nabídne dychtivému fanouškovi kinematografie muzikály, dramata i komedie.

Úvodní promítání odstartují dopravní podniky, které akci šéfují, již tuto neděli na Petříně. Kinobus zde setrvá celé čtyři dny, přičemž každý večer věnuje jednomu ze zmíněných filmových žánrů – drama v neděli zastoupí snímek Lidice. Podobným způsobem akce proběhne i na náměstí Jiřího z Poděbrad, na Letné nebo ve Stromovce. Začátek je avizován před desátou večer a bude pokračovat i v pozdějších nočních hodinách. 

Kinobus 2012
Zdroj: ČT24/DPP

Pátý ročník kočovného kina plánuje do pátečních programů zařadit ještě hudební produkci, kterou vyplní studentské a absolventské kapely z Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka. 

Kinobus je speciálně upravený model obyčejného linkového autobusu. Místo obyčejných sedadel ale zaujala filmová promítačka. Kolem čekají lavičky pro návštěvníky a osm metrů dlouhé promítací plátno. K dispozici je zhruba dvě stě míst k sezení a jako bonus nabízejí pořadatelé v nočních hodinách i teplé deky.  

Kinobus 2011
Zdroj: ČT24/DPP

Na seznamu promítaných snímků z kategorie domácí kinematografie najdete třeba Krásku v nesnázích, Nic proti ničemu, Starce na chmelu, Samotáře, Perfect Days či mnoho dalších. Výtěžek z dobrovolného finančního příspěvku půjde na konto veřejné sbírky Pomozte dětem. Kinobus veřejnost pobaví až do 1. září. Další informace a podrobný program hledejte zde.