Sabati s Ozzym & Friends přijedou aspoň v repertoáru

Praha - V pražské O2 aréně vystoupí večer se svými hudebními přáteli Ozzy Osbourne, zpěvák skupiny Black Sabbath. Kapela měla původně v Praze vystoupit ve své nejslavnější sestavě, vzhledem k zdravotním potížím kytaristy Tonyho Iommiho bylo vystoupení nahrazeno projektem Ozzy & Friends. Ti na koncertě představí nejen skladby ze svých sólových alb, ale také hity „Sabatů“.

Vstupenky na koncert Black Sabbath zůstaly v platnosti na nový koncert Ozzy & Friends. Ti, kteří neměli zájem tuto akci navštívit, mohli vstupenky vrátit a obdrželi podle pořadatelů zpět vstupné v plné výši. „Překvapivě se vrátilo málo lístků, lidé mají o koncert, na kterém díky účasti Butlera uvidí 50 procent sestavy Black Sabbath, nadále zájem. Vědí, že uslyší mnoho jejich hitů,“ podotkl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Z repertoáru své původní kapely Black Sabbath zpívá Osbourne na tomto turné například skladby Fairies Wear Boots, Iron Man, N.I.B., Paranoid či War Pigs. Jako hosté s ním vystoupí mimo jiné kytarista Zakk Wylde, bývalý člen Ozzyho doprovodné kapely, a baskytarista Black Sabbath Geezer Butler.

Ozzy & Friends
Zdroj: ČT24/Strány Ozzyho Osbournea

Black Sabbath zrušili všechna vystoupení svého letního turné s výjimkou festivalu Download ve Velké Británii. Ozzy & Friends vystupují na většině původně oznámených koncertů.

„Sabati“ mezitím ve Velké Británii skládají a natáčejí nové album. Kapela ale řeší i další problém na místě bubeníka. Bill Ward byl z kapely vyloučen poté, kdy zveřejnil své pochybnosti o smlouvě, která mu byla předložena. Podle jeho slov nebyla důstojná.

Osbourne nedávno sdělil, že pro chystané nové album má kapela již patnáct písniček. „Ještě není jasné, zda všechny na naší nové desce skončí, protože nepřestáváme dál psát a očekáváme, že vzniknou i nějaké další. Vypadá to, že naše nové album vyjde příští rok a mělo by se podle toho také jmenovat - 2013,“ podotkl.

Vydáno pod