Vítá vás Dokumenu 2012

Praha - V pražském kině Atlas dnes začíná dvoudenní přehlídka dokumentárních filmů Dokumenu 2012. Představí 27 dokumentárních snímků České televize (ČT), které v loňském roce natočila, nebo se na jejich výrobě podílela. Součástí přehlídky bude také projekce filmu Trojmezí, jehož režisérka Klára Řezníčková za něj nedávno získala Cenu Pavla Kouteckého.

„Vedle projekcí festival nabídne také odborné přednášky pro veřejnost, například setkání se světovou špičkou docusoapu Chrisem Terrilem na téma Docusoap jako oblíbený i opovrhovaný televizní formát. Tento televizní žánr zaznamenává situace dokumentární formou a zpracovává je jako seriál. Dále je například připravena beseda s americkými dokumentaristkami Karin Hayesovou a Victorií Bruceovou spojená s projekcí filmu We're Not Broke,“ upozornila Alena Müllerová, manažerka výroby ČT.

Rozhovor s Alenou Müllerovou, manažerkou výroby ČT (zdroj: ČT24)

V celodenním programu představí ČT mimo jiné projekce snímků Jídlo s ručením omezeným, Hypermarket, jeho pán a otrok, Trafačka - Chrám svobody, Věra 68, Láska v hrobě, Národnost v pubertě: Mari a Lili, Tak to vidím já: Pep, Jmenuji se Silva nebo Soukromý vesmír.