The Jackson 5 vyráží po letech na turné

New York – Je tomu již třicet let od doby, kdy se na své poslední turné vydala populární formace The Jackson 5. Členové rodiny Jacksonů si řekli, že nazrála doba oprášit mikrofony a vyrazit opět do světa. Akce The Jacksons se zúčastní i zesnulý král popu Michael. Avšak pouze virtuálně.

Právě po boku svých bratrů začínal maličký Michael svou hvězdou kariéru. The Jackson 5 ovládli hitparády 70. let. Prodali více jak sto milionů desek a v roce 1997 byli uvedeni do rock’n’rollové síně slávy. Avšak byl to hlavně nejmladší zpěvák, který dokázal zastínit starší sourozence a podstoupil přerod v plastickou megastar. 

Zbylí bratři Marlon, Jermaine, Tito a Jackie se nyní rozhodli fanouškům připomenout a zkusit ještě jedno turné. Koncerty budou provázet záběry zemřelého Michaela Jacksona promítané na obřím plátně. 

Show Unity (Jednota) jako první uvidí fanoušci v kanadském městě Rama a poté čeká zpěváky dalších patnáct zastávek v USA. Jeden z večerů se uskuteční v newyorském Apollo Theater, kde v roce 1969 odstartovala Jacksonovic populární kariéra. 

Nejstaršímu z bratrů je dnes přes šedesát let, a právě on označil turné za splněný sen. Mladší Jermaine se dokonce nechal slyšet, že mu duch nejslavnějšího Michaela vyjevil přání, aby zase zpívali. „Chce, aby legenda žila dál,“ řekl. 

Jermaine dále přiznal, že pro něj zkoušky na turné znamenaly velké citové vypětí. „Jsem tak navyklý, že Michael je po mé pravici, a pak Marlon, Jackie a dál. Na to si prostě nikdy nezvykneme,“ okomentoval smrt nejmladšího sourozence.

Vydáno pod