The Tap Tap zápasí s koncem světa

Bratislava – Konec světa: ano nebo ne? Hudebníci z tělesně postiženého tělesa The Tap Tap se rozhodli nespekulovat a proti prosincové zkáze raději bojují vlastní muzikou. Na koncert do sousedního Slovenska si pozvali i hosty – Richarda Müllera, Daru Rollins nebo Dana Bártu.

V rámci turné Proti konci světa zařadila do repertoáru i písničku Po schodoch, již obvykle zpívá právě zmíněný Müller. Další zastávkou na jejich trase bude Londýn, který by rádi dobyli. Tap Tap totiž vystoupí v rámci doprovodného programu k nadcházejícím letním Olympijským hrám, což považují za svůj největší dosavadní úspěch. 

Poté se muzikanti představí v Moskvě a ke konci prosince zakončí několika měsíční putování v Praze. Hodlají vystoupit v den, kdy má skončit svět. 

Podle přítomných možná nemohou hudebníci konci světa zabránit. Neznamená to však, že by se o to neměli alespoň pokoušet. Šimon Ornest z Tap Tap podotýká, že i kdyby se konec světa pouze oddálil, show by za rok zopakovali zase. 

The Tap Tap v Opeře
Zdroj: ČT24/Nadace Jedličkova ústavu

„Žijí s nadhledem, s humorem, užívají si život a prostě ho berou takový, jaký je. Navíc jsou talentovaní a milují muziku, což je dokonalé spojení,“ nechala se slyšet Dara Rollins.

The Tap Tap nejsou žádnou událostí včerejška, formace zdařile okupuje hudební scénu již třináct let. Skupinu tvoří převážně hráči s tělesným postižením – ať už studenti, nebo absolventi škol pražského Jedličkova ústavu. Hudebníci zhusta spolupracují i s českými profesionály, a tak se v jejich klipu objevuje např. zmiňovaný Dan Bárta, Matěj Ruppert, Vojtěch Dyk nebo Ondřej Ládek alias Xindl X. Na kontě mají Tap Tap tři desky, poslední z roku 2010 zaznamenává živé vystoupení v pražské Státní opeře.