Artové filmy pro letní zážitek

Praha - V kinech Atlas, Evald, Lucerna a Mat začíná Best Film Fest - přehlídka nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první poloviny roku potrvá do 18. července. Atraktivní pro filmové fanoušky je i to, že vstupné činí jen 69 korun.

V programu se objeví oblíbené domácí tituly, například komedie Okresní přebor, tragikomedie Vrásky z lásky, Slámovo drama Čtyři slunce a celovečerní dokument Věra 68 Olgy Sommerové. V nabídce budou i zahraniční tituly s hvězdným hereckým obsazením. Konkrétně tragikomedie Báječný hotel Marigold s Tomem Wilkinsonem a Judi Denchovou, komedie Máme papeže! s Michelem Piccolim a drama Nebezpečná metoda s Keirou Knightleyovou.

Dále diváci uvidí zahraniční rodinné snímky ve 3D: Animovaného Kocoura v botách a hraný snímek Hugo a jeho velký objev. Nebudou chybět ani festivalové oceněné filmy (Královská aféra, Le Havre), Oscarem ověnčené snímky The Artist, Železná lady, Děti moje a Rozchod Nadera a Simin a dále britský romantický film Lov lososů v Jemenu švédského režiséra Lasse Hallströma a Bůh masakru oscarového filmaře Romana Polanského.