Sázavafest škrtá program: Kaiser Chiefs a Skindred nepřijedou

Benešov - Letošní ročník Sázavafestu se bude muset nakonec obejít bez největší ohlášené hvězdy. V Benešově u Prahy nevystoupí britská skupina Kaiser Chiefs a z programu zmizí i kapela Skindred. Důvodem je „nepříznivá situace v oblasti sponzoringu a s tím související nedostatek finančních prostředků“, vysvětlili pořadatelé na stránkách přehldíky.

„Abychom s jistotou uspořádali letošní ročník Sázavafestu a nezadlužili další ročníky festivalu, rozhodli jsme se na poslední chvíli zrušit vystoupení rockové kapely Kaiser Chiefs. Současně jsme ze zahraniční agentury obdrželi informaci, že do Benešova nedorazí ani kapela Skindred. Je to poprvé ve dvanáctileté historii, kdy jsme nuceni s ohledem na dodržení veškerých finančních závazků spojených s festivalem program částečně změnit,“ informoval Pavel Kloupar, ředitel a dramaturg festivalu.

Jako kompenzaci pořadatelé nabízejí výměnu letošní vstupenky za dvousetkorunovou slevu na vstupenku na příští Sázavafest v roce 2013.

Rozhodnutí o doplnění festivalu o adekvátní náhradu skupiny Skindred by mělo být známé do 31. července.  Největšími hvězdami 12. ročníku bude po zrušení koncertu Kaiser Chiefs dýdžej Paul Oakenfold a americká kapela Fun Lovin' Criminals. Festival nabídne pět scén, na kterých od 2. do 5. srpna vystoupí přibližně 120 účinkujících.

Skindred
Zdroj: ČT24/StránkySkindred

Podle neoficiálních zpráv pořadatelé Sázavafestu také mají problémy s předprodejem vstupenek, proto od 1. června vyhlásili akci, v níž k jedné zakoupené vstupence byla druhá zdarma. Třídenní lístky by na místě měly stát 1 600 korun.

Problém se sponzory měl letos také Prague City Festival, který se měl konat ve dnech 29. až 30. června na pražském Výstavišti. Ředitel festivalu Borek Jiřík 15. června informoval, že pořádání festivalu znemožnil „nenadálý a šokující výpadek zásadního množství důvodně očekávaných finančních prostředků“. Pořádající společnost Punx Not Dead podle něj záležitost dostane do insolvence.