Světu knír! Muzicírování pod fousy

Rakovník - Řidítka, Hercule Poirot, mrož, kartáček, myší fousky… na typu kníru vůbec nezáleží, pokud chce jeho majitel získal přístup na jednodenní festival Coombal Open Air. Vous dokonce není pro vstup podmínkou, přestože se stal už nedílnou součástí festivalu, v němž jde ovšem v první řadě o hudbu.

„Nerozlišujeme pravé, umělé nebo řídké kníry, nejsme nijak zaujatí. Samozřejmě čím lepší knír, tím větší šance vyhrát v naší soutěži o nejkníratější knír,“ potvrdil organizátor Gabriel Pleska, že vousy na festivalu nejsou nutné, pouze vítané.

Pátý ročník festivalu se poprvé koná v Rakovníku, kam se přesunul z nedaleké Lužné. Jediná větší hudební přehlídka na Rakovnicku původně vznikla jako setkání regionálních kapel. Postupně se rozrůstala a začaly na ní vystupovat i známější kapely tuzemské scény. Letos kupříkladu hiphopová formace PSH a kapela Tata Bojs, jejichž člen Milan Cais si v upoutáce na letošní ročník také zahrál - světového policaise.

Kromě nich na festivalu vystoupí osm regionálních kapel a hrát budou také DJové. „Jsme festival multižánrový, jenom se vyhýbáme extrémům. Náš festival je dost prorodinný, ostatně letos budeme na koupališti, bude tam dětský koutek, takže samozřejmě nějaký smrtelný chropot si musíme odpustit, i kdybychom ho třeba chtěli,“ poznamenal k žánrovému zaměření přehlídky Pleska.

Světu knír! mohou zvolat návštěvníci festivalu 28. července kdykoli od poledne do půlnoci na rakovnickém Tyršově koupališti.

Rozhovor s Gabrielem Pleskou (zdroj: ČT24)