Hobit bude mít tři části, potvrdil Peter Jackson

Los Angeles (USA) - Filmová adaptace románu Hobit britského spisovatele J. R. R. Tolkiena bude mít namísto původně plánovaných dvou dílů tři části. Zvěsti, které už nějakou dobu kolovaly, v pondělí potvrdil režisér. Peter Jackson, který dostal Oscara za jinou Tolkienovu adaptaci, trilogii Pán prstenů, se pro prodloužení série rozhodl poté, co viděl sestříhaný první a druhý díl Hobita, které mají mít premiéru letos v prosinci, respektive v prosinci 2013.

V tu chvíli si prý Jackson uvědomil, že má potenciál i na třetí film; jinak by velká část příběhu putování Bilba Pytlíka a jeho přátel, stejně jako příběhu trpaslíků z Ereboru či bitvy o Dol Guldur, zůstala nevyřčená.

Vypovědět více z tohoto příběhu?

Hobit se odehrává ve fiktivní Středozemi 60 let před dějem Pána prstenů. „Uvědomili jsme si, že bohatost příběhů Hobita, stejně jako část souvisejícího materiálu v dodatcích Pána prstenů, vyvolává jednoduchou otázku: Vypovědět víc z tohoto příběhu?“ uvedl Jackson v prohlášení. "A odpověď z našeho pohledu filmařů a fanoušků je jednoznačně ano," dodal režisér.

Třetí film hobitovské série by se tak měl dostat do kin v létě 2014. Na projektu budou nadále spolupracovat společnosti Warner Bros. a MGM. Všechny tři snímky jsou v digitálním 3D formátu a Jackson je natočil či natočí na Novém Zélandu.