Mňága a Žďorp chystají ke čtvrtstoletí pořádný večírek

Praha - Kapela Mňága a Žďorp si v roce 2012 připomímá 25 let, které uplynuly od jejího vzniku. Součástí oslav bude 21. listopadu speciální narozeninový koncert ve Velkém sále pražské Lucerny. Mezi gratulanty budou skupiny Čechomor, Tata Bojs, Kryštof, Monkey Business nebo Vypsaná fixa.

„Lucerna je pořád nejvíc sexy sál v Praze. Magické místo jako stvořené pro průlet čtvrtstoletím života. Zahrajeme si s mnoha hosty i s bývalými členy, projedeme všechna období kapely, dorazí kamarádi z Valmezu i z New Yorku. Nečekáme od toho večera nic menšího než pořádný večírek, který si všichni skvěle užijeme,“ uvedl lídr skupiny Petr Fiala.

V průběhu večera spolu s Mňágou vystoupí například František Černý a Karel Holas (Čechomor), Milan Cais (Tata Bojs), Richard Krajčo (Kryštof), Petr Váša (Ty Syčáci), NU.C a Marka Rybin (Skyline), Márdi (Vypsaná fixa), Matěj Ruppert a Tonya Graves (Monkey Business) nebo Kato (Prago Union). Chybět nebudou ani bývalí členové Mňágy a Žďorp.

Vstupenky v ceně 399 korun jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal. Každý návštěvník koncertu dostane zdarma nové CD Dáreček 2. Nahrávka stejně jako předchozí Dáreček přinese cover verze písní Mňágy. Tentokrát se o ně postaraly kapely Charlie Straight, Buty, WWW, Longital, Goodfellas, OTK, Masomlejn, Roman Holý a Lucie Redlová.

Ke svým pětadvacetinám skupina Mňága a Žďorp vydala nahrávku složenou ze dvou CD po patnácti písních a DVD pod názvy Dáreček a Videodáreček. Album vyšlo 1. dubna, přesně v den, kdy před pětadvaceti lety oblíbená skupina z Valašského Meziříčí vznikla. Debutové album Made in Valmez jí vyšlo v roce 1991. Kapela své výročí oslaví i na letních festivalech, speciální program chystá 4. srpna na Sázavafestu v Benešově.

Vydáno pod