Když Bohové tančí, je to paráda

Praha - Hudebně-taneční obrazy pod názvem Když Bohové tančí zahájí dnes festival Opera Barocca. V Clam-Gallasově paláci zazní hudba na motivy dvorských slavností pořádaných na habsburském a francouzském panovnickém dvoře v době baroka. Jde o hudbu a tance z oper a komedií Jeana-Baptisty Lullyho, Andrého Campry a Marina Maraise.

Součástí dnešního programu je vernisáž s názvem Festa Teatrale. Výstavu scénických barokních kostýmů na základě historických ikonografií připravil atelier Franzis Wussin.

V dalších programech večer s názvem Segreto představí hudbu, tanec a zpěv na evropských dvorech 18. století, podobně jako třetí program s názvem Vivat Carnevale. Dramaturgie festivalu se věnuje interpretaci staré hudby a tance 17. a 18. století. Většina programu bude uváděna v malebném prostředí otevřené scény palácového nádvoří.

  • Opera Barocca / Danseurs Nobles Ensemble zdroj: Opera Barocca
  • Opera Barocca / Danseurs Nobles Ensemble zdroj: Opera Barocca

Podle pořadatelů jsou jednotlivá představení vždy připravována ve spolupráci s odborníky na dobové pojetí uměleckých disciplín. Všechna jsou scénická, hudebníci, zpěváci a tanečníci vystoupí v dobových kostýmech a maskách.