Postradatelní opět dělají, co mohou

Los Angeles - Bývalý kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger se vrací na filmová plátna. Jak jinak než v akčním snímku. Tentokrát po boku další hvězdy tohoto žánru 80. let, Sylvestra Stallona. Nový akční film - pro pamětníky. Po době, kdy spolu svalnaté hvězdy vzájemně soupeřily, zůstává už jen nostalgie. Právě na té staví nové pokračování akčního filmu Postradatelní 2.

Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme,  Dolph Lundgren, Bruce Willis, dokonce i Chuck Norris a bývalý guvernér Kalifornie Arnold Schwarzenegger se znovu ocitají v roli nájemných zabijáků na válečné stezce, s těžkým úkolem ve věku kolem šedesátky vyhovět požadavkům drsného filmového žánru.

„Je to čím dál těžší. Ve chvíli, kdy člověka pohání adrenalin, mi to ani nepřijde. Ale druhý den ráno na tu scénu nevěřícně zírám, jestli jsem to skutečně natočil já. A vezmu si prášek proti bolesti,“ přiznal Dolph Lundgren.

Reportáž Petra Viziny (zdroj: ČT24)

Hon na ničemného padoucha a zápas s nepřítelem vlastnícím tři kilogramy plutonia. Práce, kterou za akční hrdiny 80. let ani dnes nezastanou jen filmové triky. „Vždycky budu dělat, co můžu, dokud nevypustím duši,“ připustil Schwarzenegger. 

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Toll Road (Randy Couture) a Hale Caesar (Terry Crews) - spolu s nejnovějšími členy týmu Billy the Kidem (Liam Hemsworth) a Maggie (Yu Nan) na palubě - jsou zase spolu poté, co je Mr. Church (Bruce Willis) vyhledal pro zdánlivě snadnou práci. Úkol vypadal pro Barneyho a jeho bandu oldschoolových žoldáků jako jednoduchý výdělek. Avšak poté, co se pár věcí nepodaří a jeden člen Expendables je zabit, jsou všichni nuceni vykonat pomstu přímo na nepřátelském území, kde jsou jejich šance mizivé. Odhodlané komando rozpoutá vlnu destrukcí v poli nepřátelských sil a také zmrazí nečekané nebezpečí - 6 liber plutonia, která by bohatě postačilo k destabilizaci vlády ve světě. To je ale nic ve srovnání se spravedlností, která žene tým Expendables za ničemným padouchem, který surově zabil jednoho z nich, jejich bratra. (oficiální text distributora).

Do českých kin vtrhnou veteráni akčního žánru 6. září. 

Expendables 2 / Postradatelní 2, USA, 2012, 102 min. Režie: Simon West, Hudba: Brian Tyler. Hrají: Sylvester Stallone, Jason Statham, Liam Hemsworth, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Terry Crews, Randy Couture, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris, Scott Adkins, Nan Yu, Amanda Ooms, Novak Djokovič, Charisma Carpenter, Nikolette Noel, George Zlatarev.

Vydáno pod