On-line z Divadla Kampa: Děvčátko Momo

Praha – V nejteplejším letním měsíci mohou milovníci divadla zůstat ve stínu svých příbytků, neboť je Portál ČT24 pozval ke sledování přímého přenosu z Divadla Kampa. V pátek 24. srpna od 16:00 přenesl divadelní adaptaci knihy německého spisovatele Michaela Endeho „Děvčátko Momo a ukradený čas“, která napínavou a poetickou formou odkrývá veliké nebezpečí současné civilizace - nedostatek času. Iveta Dušková pro Divadlo Kampa připravila dramatizaci knihy a zároveň spolu s Petrou Bílkovou adaptaci inscenovala. Záznam představení naleznete v tomto článku.

„Nemám teď na tebe čas“, tuto větu slýcháváme my a hlavně děti několikrát za den. „Ale kam se poděl ten čas? Kde se skrývá? Kam či komu jsme ho prodali? Kradou nám ho šediví muži v šedivých oblecích, s šedivými obličeji, s šedivými doutníky? Ano, je to pohádka, ale tak současná a tak pravdivá, že jsme se rozhodli ji zdramatizovat a pokusit se její poselství přenést na jeviště. Toto představení je vhodné pro starší děti a hlavně jejich rodiče,“ dodávají inscenátoři.

Děvčátko Momo (zdroj: ČT24)

Děvčátko Momo - Dramatizace: Iveta Dušková, výtvarná spolupráce: Erika Bornová, Ivan Antoš, hudební spolupráce: Vesna Cáseres, hrají: Petra Bíková, Iveta Dušková.

  • Divadlo Cylindr / Děvčátko Momo zdroj: Divadlo Cylindr
  • Divadlo Cylindr / Děvčátko Momo zdroj: Divadlo Cylindr