Letní vzpomínka na Whitney Houstonovou

Los Angeles - Muzeum prestižních hudebních cen Grammy v americkém Los Angeles otevřelo výstavu věnovanou zesnulé zpěvačce Whitney Houstonové. Stovky předmětů, které zpěvačce patřily, připomínají nejen její život, ale především úspěšnou kariéru i tragický konec.

Při předávání hudebních cen Grammy v roce 1994 byla Whitney Houstonová na vrcholu své kariéry, titulní píseň z filmu Osobní strážce zazpívala v bílé róbě. Okamžik, kdy během večera převzala 3 gramofonky, na výstavě připomíná právě její úchvatný kostým.

„Vidět všechny tyhle věci, které k Whitney patří, pohromadě, je skvělé. Pro celou naší rodinu je to čest a jsme vlastně taky součástí výstavy, protože jsme byli i součástí Whitneyina života,“ prohlásila při vernisáži zpěvaččina švagrová Pat Houston. 

Jednotlivé předměty, které patřily ke zpěvaččině každodennímu životu, na výstavu vybírala právě její rodina. Jsou tu nejen slavnostní šaty, ve kterých vystupovala, ale taky řada fotografií, jejích oblíbených nahrávek nebo soukromá korespondence. Mezi rarity patří třeba i šálek, ze kterého Whitney pila před každým koncertem čaj.

Reportáž Petry Schubertové (zdroj: ČT24)

„ Milovala hudbu. Moc si vážila nejen své rodiny, ale taky všech fanoušků. Když jste ji potkali, vždy se vás opravdu upřímně zeptala, jak se vám daří a záleželo jí na tom. To jsem na ní měl nejraději a tak si ji budu vždycky pamatovat,“ zavzpomínal producent Narada Michael Walden. 

Právě cen Grammy zpěvačka získala během svého života celkem šest a prodala na 170 milionu svých nahrávek. Zemřela letos 11. února.