Na mnichovském Corso Leopold roste Pražský ostrov

Mnichov (Německo) - Na mnichovském streetfestu se o víkendu představí česká hudba, pantomima a tanec. Program nazvaný Pražský ostrov připravilo České centrum Mnichov. Návštěvníci se mohou těšit na kapely jako Fiordmoss, Prago Union či Bitumen Beat, loutkáře Jakuba Folvarčného anebo hiphopový taneční soubor Last Minute Crew.

Česká kultura se představí na Corso Leopold. Zuzana Jurgens, ředitelka Českého centra Mnichov: „Street festival se koná na jedné z hlavních mnichovských ulic, těší se velké oblibě mnichovského publika a je to vůbec poprvé, co na něm bude zastoupena česká kultura.“

Streetlife festival patří už řadu let k tradičním mnichovským akcím, na kterém se prezentují ekologické a kulturní organizace a umělci z Mnichova i dalších zemí. Od soboty 8. do neděle 9. září na něm bude letos zastoupena i česká kultura s programem pro děti i dospělé.

Česká centra mají za úkol prosazovat českou kulturní scénu na mezinárodním poli. Centrum New York bude například letos pořádat již čtrnáctý ročník Českého pouličního festivalu „Czech Street Festival“, který se koná na Manhattanu tradičně první říjnovou sobotu.

Za přispění Českého centra Brusel se v červnu uskutečnil již šestý ročník populární Czech Street Party. Během večera se představily populární české kapely, jako jsou Charlie Straight, Pub Animals a Nightwork.

V Mnichově tento víkend vystoupí například: