Coldplay ani ne za týden v Česku

Praha - Britští pohodáři Coldplay si už pomalu brousí zuby na české publikum. V Eden Aréně totiž populární čtveřice vystoupí za necelý týden, a to v rámci turné k desce Mylo Xyloto. Podle plánů by vršovickou arenu měli rozehřát Marina & the Diamons a Frank Ocean.

Coldplay si svou premiéru odbyli již v roce 2008, kdy zahráli v pražské O2 areně. Stadionové turné zahájí několikanásobní držitelé ceny Grammy koncem května v britském Coventry.

Ačkoliv má Chris Martin a jeho banda v Česku neotřesitelnou fanouškovskou základnu, lístky na koncert zatím zůstávají nevyprodány.

Odpůrci Coldplay titulují jako krále patosu, příznivci naopak jejich charismatické balady zbožňují. Obdivovatelů bude asi přece jen víc, protože pánové patří mezi nejprodávanější formace světa. Jejich debutového alba Parachutes se prodalo přes pět milionů kopií a s téměř pečlivou pravidelností se jejich skladby objevují ve světových hitparádách. Z pultů dohromady zmizelo víc jak padesát milionů jejich nahrávek. Těší se takové popularitě, že veřejnosti zkrátka neunikne nic, co tihle „chlápci“ podniknou.