Jen si tak trochu polámat hlavu

Praha - Již poosmnácté probíhá výstava HRY A HLAVOLAMY, která je instalována opět na Novoměstské radnici v Praze. Letošní ročník nabízí značné množství novinek. Návštěvníci si mohou zahrát na 100 různých deskových a společenských her. Ve vitrínách, ale i na pultech, je k dispozici několik desítek mechanických hlavolamů. Naprostou většinu si mohou návštěvníci zapůjčit a vyřešit.

„Potrapte si mozkové závity u hlavolamů ze sbírky patrona výstavy RNDr. Jaroslava Flejberka. Ve vitrínách pak uvidíte zajímavé sbírky a rarity z různých zemí. Hrát si hry budete moci třeba 10 hodin v kuse v krásných prostorách Novoměstské radnice!,“ zve Pavel Hofrichter, ředitel výstavy.

„Největší sbírka hlavolamů je v Americe a čítá 34 tisíc kusů, s naší výstavou se to pochopitelně nedá srovnávat. Nicméně návštěvníci zde naleznou kolem sta deskových her a více jak dvě stě hlavolamů, se kterými si mohou pohrát. Pokud se deskových her týká, jsme přesvědčeni, že jsou velice vhodné pro celé rodiny, protože je prokázáno, že rodiny stmelují při krásném večerním hraní,“ uvedl mimo jiné v rozhovoru pro ČT24 Hofrichter.

O výstavě Hry a hlavolamy (zdroj: ČT24)

Samotnou výstavu pak doplňují přednášky pro školy i zájmové skupiny, hlavolamové workshopy i setkání sběratelů.

HRY A HLAVOLAMY - 13. - 16. 9. 2012, Novoměstská radnice, Karlovo náměstí 1/23, 120 00 Praha 2. Otevírací doba: čtvrtek a pátek 8.00 – 18.00 h, sobota a neděle 10.00 – 18.00 h. Vstupné: plné 70 Kč, snížené 50 Kč, rodinné 150 Kč, skupinové 50 Kč.