Coldplay se v Česku pěkně vybarvili

Praha - Barevnou show plnou starších hitů i písní ze zatím posledního alba Mylo Xyloto okouzlila fanoušky na fotbalovém stadionu v pražském Edenu britská poprocková skupina Coldplay.

„Koncert Coldplay byla show pro malé i velké děti. Bylo to cingrlátkový, pouťový, trošku infantilní, ale zároveň spousta pěkných písniček a dost euforie,“ zhodnotila vystoupení hudební publicistka Jana Kománková.

Londýnské kvarteto zahájilo koncert krátce po půl deváté večer skladbou Hurts Like Heaven z aktuálního alba. Při následující starší skladbě In My Place zaplavil diváky gejzír barevných konfet vystřelený z pódia, při písni Lovers in Japan se nad hlavy publika zase snesly desítky balonků. Součástí show, kterou provázela efektní projekce, se stali i sami diváci. Při vstupu do areálu obdrželi barevné náramky, které při některých skladbách blikaly v rytmu s hudbou.

Po 16 odehraných písních kapela odešla z pódia, ale bylo jasné, že show ještě nekončí. Návštěvníci koncertu se záhy dočkali prvního přídavku v podobě akustických verzí skladeb Us Against the World a Speed of Sound, které skupina zahrála na jednom z ochozů stadionu přímo mezi diváky. Při druhém přídavku zazněl velký hit Clocks a Coldplay se s pražským publikem rozloučili skladbou Every Teardrop Is a Waterfall z aktuální desky.

Do České republiky se Coldplay vrátili po čtyřech letech od své první návštěvy, kdy kapela ve vyprodané pražské O2 aréně propagovala své tehdy nové album Viva La Vida Or Death And All His Friends. Při druhém koncertování britskou skupinu sledovalo podle pořadatelů 30 tisíc diváků.

Koncert britských Coldplay (zdroj: ČT24)
Vydáno pod