Naladit hlas a vyčistit nástroje - jazzový festival začíná!

Praha – Legendární jazzový klub Reduta počínaje dneškem hostí 34. ročník Mezinárodního jazzového festivalu, který se řadí mezi nejstarší domácí akce zabývající se zmíněným hudebním stylem. Poslední tóny dozní 20. října, avšak ještě předtím nabídnou pořadatelé bohatý program plný českých i světových big bandů, instrumentalistů a zpěváků.

Milovníci smyslných rytmů i pohodové muziky si rozhodně přijdou na své – klasický jazz, brazilská samba, funky, pulzující groove nebo jazz s africkými kořeny. Toť menší ochutnávka stylů, jež na festivalu dostanou prostor.

Do Česka zavítá i obdivovaná a cenami ověnčená rodačka z Kapského města, zpěvačka Melanie Scholtzová. Lákadlem je zajisté také kanadský trombonista Darren Sigesmund nebo mosambický baskytarista Carlos Dalelane. V rámci svého celosvětového turné vystoupí mimo jiné nadějná saxofonistka Nicole Jo.

Stejně jako loni nebude chybět jazzman Jiří Stivín, jehož koncert předznamená jeho listopadové životní jubileum, kdy oslaví 70. narozeniny. Prostor dostane i mladá generace českých muzikantů v čele s hudebníky z Jan Fečo Quartet a Miroslav Hloucal Quartet.