„Vychytávky“ Jamese Bonda do každé domácnosti

Londýn – Aukční síň Christie's zkrátka ví, po čem sběratelé prahnou. S blížící se filmovou premiérou nové „bondovky“ (23. října) pořádá rozsáhlou aukci předmětů ze všech třiadvaceti snímků o agentovi 007.

K Jamesi Bondovi patří styl. Luxus, nejkrásnější ženy, nejmodernější technologie a svérázný přístup. Připočteme-li kombinaci schopností a vlastností, jakými disponuje, není divu, že se z něj stal světový fenomén. A právě taková legenda se přirozeně stala i výhodným prodejním artiklem. 

Aston Martin
Zdroj: ČT24

Snímky s bondovskou tematikou jsou každoročně kasovním trhákem, nehledě na recenze a názory kritiků. Christie's si je toho dobře vědoma a hodlá to využít. Nyní sází na to, že milovníci klasiky se nebudou bát sáhnout hluboko do kapsy. Hodnota dražených rekvizit se pohybuje v hranici od 800 do 150 tisíc liber. 

V aukci tak příznivci agenta 007 naleznou knoflíky, šperky, plakáty a jiné doplňky. Na své by si měli přijít všichni - od Dr. No až po nový Skyfall, odkud pochází třeba dražené tarotové karty nebo pokerový set včetně hracího stolu. Největším trhákem je ale dozajista vůz Aston Martin, s nímž se herec Daniel Craig prohánel v Casinu Royal.

Dražba předmětů z "bondovek" (zdroj: ČT24)