Morricone opět pracuje v Česku. Přilákala ho Nejlepší nabídka

Praha - Legendární italský filmový skladatel Ennio Morricone se opět vrací do hostivařských studií v Praze, tentokrát poprvé s italským režisérem Giuseppem Tornatorem. S Českým národním symfonickým orchestrem budou ode dneška do čtvrtka natáčet hudbu k připravovanému Tornatoreho filmu The Best Offer.

Asi nejznámějším filmem režiséra Tornatoreho je Bio Ráj z roku 1988, za nějž získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Snímek The Best Offer, v němž se představí například Geoffrey Rush, Jim Sturgess a Sylvia Hoeksová, bude mít premiéru příští rok. Natáčel se mimo jiné také v Praze, letos v červenci ve staroměstkých uličkách.

Slavný Morricone si pražská studia oblíbil, natáčel zde již několikrát - naposledy letos v červnu hudbu pro druhou sérii italského televizního seriálu Jako delfín od režiséra Stefana Realiho. Spolupracoval opět s Českým národním symfonickým orchestrem. Loni v červenci se poprvé v Obecním domě představil i jako dirigent v rámci letního festivalu Prague Proms.

Hudební skladatel Enio Moricone a režisér Giuseppe Tornatore v Praze (zdroj: ČT24)

Třiaosmdesátiletý Ennio Morricone vytvořil hudbu k více než čtyřem stovkám televizních seriálů a filmů, z nichž jsou patrně nejznámější westerny, například Tenkrát na Západě (1968). Je nositelem několika cen Grammy a Zlatých glóbů. Pětkrát byl nominován na Oscara, nakonec tuto cenu získal za celoživotní dílo.