Pavel Bobek v pětasedmdesáti svou cestou jde dál

Praha - Pavel Bobek k oslavám svých pětasedmdesátin, které připadly na 16. září, nyní přidal i koncert v Divadle ABC. Zazněly na něm jeho největší hity jako Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát, Lásko, mně ubývá sil, Můj rodný dům, Veď mě dál, cesto má či Pojď stoupat jak dým.

Přestože před sedmi lety strávil dva týdny v umělém spánku a po vážné nemoci téměř přišel o hlas, nyní už opět koncertuje a v květnu vydal nové album s názvem Kruhy. V roce 1980 mu byla udělena Zlatá porta za zásluhy a rozvoj country.

Gratulovat do Divadla ABC Pavlovi Bobkovi k jeho 75 přišel i Karel Gott.
Zdroj: ČT24

Na narozeninový koncert přišli popřát i kolegové zpěváci, kteří za uplynulé půlstoletí s Pavlem Bobkem spolupracovali.

„Jsem hrdý na to, že jsme byli takovou dlouhou dobu kolegové a jestli smím říct i přátelé,“ řekl jeden z hostů, Karel Gott.

„Díky za to, žes žil a že ještě požiješ,“ doplnil další, Wabi Daněk.

S Pavlem Bobkem si při této příležitosti znovu zazpívala slavný duet zpěvačka Marie Rottrová. I přesto, že sama už nekoncertuje.

Vystudovaný architekt hostoval začátkem 60. let v řadě bigbeatových skupin, v letech 1963 až 1965 byl zpěvákem skupiny Olympic a od roku 1966 vystupoval s Country Beatem Jiřího Brabce. O rok později se stal stálým členem divadla Semafor, kde působil 23 let. První singl mu vyšel v roce 1964.  Premiérové album s názvem Veď mě dál, cesto má vydal o 15 let později. Zatím vydal celkem 25 desek. V posledních dvou letech vyšla pocta Johnny Cashovi  Víc nehledám a album Kruhy s titulní písní věnovanou blízkému příteli zpěváka architektovi Janu Kaplickému.