Filmové premiéry: Co medvědi nevědí

Medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně, zpívá Ivan Mládek. A lovem beze zbraní je dokumentární film o ledních medvědech Arktida 3D. Možná se beze zbraní obejde i 4. revoluce, opět dokument, tentokráte o energii. Bez kvéru by ale nemohl pracovat Looper ve stejnojmenné akční sci-fi, a Mazel by zbraním dokonce velmi rád podlehl - těm ženským.

LOOPER. Přece se nepopravím! Joe (Joseph Gordon-Levitt) je nájemní zabiják. Pro jednu zločineckou organizaci sprovází ze světa nepohodlné osoby. „Klienty“ organizace looperům posílá z budoucnosti, a tak se snadno mohlo stát, co se stane: před Joeovou hlavní stojí on sám ve starším vydání (Bruce Willis)… Looper. USA/Čína, 2012. Režie: Rian Johnson.

MAZEL. Profesionální kulturista Dennis sice zabírá postavou půl místnosti, za horou svalů se skrývá ale velmi nesmělý a vcelku tichý muž, který touží po lásce. Přestože mu táhne na čtyřicítku, nemá na tu pravou štěstí. Po vzoru svého strýce se rozhodne vycestovat do Thajska a najít svou parnerku mezi tamními ženami. Uvnitř erotických podniků však nenachází spřízněnou duši, která by odkryla za vypracovaným tělem i jeho křehkou duši. Celovečerní režijní debut byl letos oceněn na Sundance festivalu, promítal se také na festivalu v Karlových Varech. 10 timer til Paradis. Dánsko, 2012. Režie: Mads Matthiesen.

ARKTIDA 3D. Lední medvědice a její dvě medvíďata každý den bojují o přežití v zemi věčného ledu a sněhu. Do jejich arktického života, který je stejně krásný, jako krutý, vtáhne diváky trojrozměrný dokument kina IMAX. Komentář namluvila v originále Meryl Streepová, v českém znění ale uslyšíte její dabingové druhé já Zlatu Adamovskou. To the Artctic 3D. USA, 2012. Režie: Greg MacGillivray.

4. REVOLUCE. Začíná po průmyslové a zemědělské revoluci a revoluci informačních technologií čtvrtá - energetická - revoluce? Nejúspěšnější německý dokumentární film roku 2010 o průkopnických projektech v oblasti energie z deseti zemí světa. Od rodin v Mali a Bangladéši přes revoluční alternativní pohon v automobilovém průmyslu až po kancelářskou budovu v Německu, která vyrábí více energie, než sama spotřebuje. Die 4. Revolution. Německo, 2010. Režie: Carl A. Fechner.

Na webu ČT24 si budete moci přečíst recenzi na film Looper.

Vydáno pod