Večerem splněných přání cesty za sny nekončí

Praha – Divadlo Archa dnes večer poskytlo prostory pro „splněná přání“. Společensko-kulturní program zde uzavírá jednu kapitolu z projektu Cesta za snem. Premiéra dokumentu čtvrté a závěrečné cesty vozíčkáře Heřmana Volfa, který letos v létě zdolal na speciálním kole vzdálenost 2 076 km na trase mezi Prahou a norským Oslo, otevře „Večer splněných přání“, na kterém budou slavnostně předány „sny“ 18 handicapovaných dětí z celé ČR.

Celý projekt by nebylo možné uskutečnit bez člověka s obrovským nadšením a vůlí, Heřmana Volfa, kterého před šesti lety upoutal na invalidní vozík pád na lyžích. V polovině června se „Héřa“ vydal na svou již čtvrtou expedici v rámci několikaletého projektu Cesta za snem. V sedle speciálního kola na ruční pohon výprava tentokrát směřovala do Norska a byla rozdělena na 18 etap. Každá z nich nesla jméno jednoho dítěte, pro které handbiker daný den symbolicky jel. Cesta trvala tři týdny a vedla přes pět států.

„Jsme rádi, že jim tímto pomáháme zkvalitnit život, mnohdy i dlouhodobě,“ říká ředitelka CESTY BEZPEČÍ Aurin Nedbalová. Hlavním organizátorem projektu Cesta za snem Heřmana Volfa je společnost MILD production. Na projektu se podílí take Česká abilympijská asociace a patronem „Večera splněných snů“ je společnost Roston – Patron of Talents a jejich Nadace Úsměvy.

Díky všem zúčastněným se ze snů, které děti svěřily do svých kreseb, může radovat nejen původně vybraných osmnáct, ale všech dvaadvacet přihlášených dětí. Hanička Silná z Opavy namalovala sebe s tatínkem na tandemovém kole, Honzík Haták schoval vysněný elektrický skútr do symbolického obrázku koně a Filip Grohman ve své precizní kresbě mořského akvária nezapomněl ani na palmy, loďku či kostelík na pobřeží. Mezi přáníčky se objevila také vířivá vana, bazének, počítač ovládaný hlasem, elektrokolo, tříkolka s elektropohonem, motomed a další zdravotní pomůcky. „Dostali jsme i spoustu netradičních přání. Maruška Večeřová si už užila i s celou svou třídou žirafy na safari v Hradci Králové, Markovi Hrnčálovi zase pomůžeme s jeho oblíbenou muzikoterapií,“ prozradila Aurin Nedbalová.

Vydáno pod