Cirkus na počest nesmrtelného Jacksona dorazí i do Prahy

Londýn - Slavný soubor nového cirkusu Cirque du Soleil představil v Londýně show na počest Michaela Jacksona. Loni se projekt The Immortal World Tour hrál na americkém kontinentu. Hlavní město Velké Británie je první evropskou zastávkou. Cirque du Soleil dorazí i do Prahy.

Michael Jackson byl fanouškem Cirque du Soleil. Pro autory představení tedy nebyl problém získat práva na známé hity i taneční kreace. Představení kombinuje největší hity krále popu s tancem a typickými akrobatickými choereografiemi Cirque du Soleil.

„Propojit tyto dva světy není jen obrovská akce, ale také je to velmi přínosné,“ tvrdí jeden z choreografů Michaela Jacksona, který se na projektu také podílel. „Myslím, že cokoli, co můžeme osobně udělat, abychom oslavili umělce, který byl takový génius, může pro nás být jen čest.“

Představení The Immortal World Tour schválili správci pozůstalosti Michaela Jacksona už krátce po jeho smrti v roce 2009. Připravili ho mimo jiné i blízcí spolupracovníci popové ikony. „Poprvé jsem pracoval s Michaelem Jacksonem, když mi bylo patnáct. Bylo to poprvé a naposledy, kdy mě někdo takhle dostal. Když vešel do místnosti, úplně jsem zkameněl. Ve dvaceti jsem pak pro něj dělal choreografii. Byl to prostě člověk s vášní, který se při práci s lidmi nechoval jako celebrita,“ vzpomíná na Jacksona například choreograf Brian Friedman.

Londýnské premiéry se zúčastnili mimo jiné i členové kapely U2 nebo herci z filmů o Harrym Potterovi. Českou premiéru bude mít The Immortal World Tour 8. února 2013.

Reportáž Petra Meškána (zdroj: ČT24)