Lionel Richie už zítra oslní Česko

Praha – Americký zpěvák Lionel Richie v těchto dnech cestuje po světě v rámci svého turné k poslední nahrávce Tuskegee. Zítra se konečně dočkají také jeho čeští fanoušci, protože třiašedesátiletá „star“ navštíví i O2 arenu v hlavním městě.

Rodák z Alabamy se do Česka vrátí po pěti letech, půjde tu tedy už o jeho druhé vystoupení. Příchozím naservíruje přepracované hity, na nichž spolupracoval se svými přáteli. 

Produkci tentokrát do Prahy přiveze cca deset kamionů, Richieho doprovodný personál čítá zhruba padesát lidí. Koncert pořádá společnost Live Nation a veškeré vstupenky se prodávají na sezení. Opozdilci se prozatím nemusí chytat za hlavu. Zdá se, že prozatím není vyprodáno - lístky se totiž budou dát sehnat na pokladně i v den konání akce.   

Předskokanem Lionela bude domácí zpěvák David Deyl. „Chci ze svého repertoáru vybrat opravdu nejlepší věci. Snad se mi podaří navodit tu pravou jiskřivou náladu před tím, než vstoupí na scénu legendární Richie,“ nechal se slyšet Deyl. 

Lionel Richie započal kariéru v 60. letech coby saxofonista a lídr skupiny Commodores, které se přezdívalo „černí Beatles“. Postupem času však přehodil výhybku na sólovou dráhu. Jeho nejznámější hit Say You, Say Me mu dokonce vynesl Oscara.