Deep Purple se příští rok vrátí do Česka

Slavkov u Brna - Legendy z anglického Hetfordu Deep Purple se po čase vracejí do Česka. Sice se jejich vystoupení v zámeckém parku neodehraje dříve než 4. srpna roku 2013, už nyní jsou však k dispozici vstupenky. Akce bude výjimečná i svým umístěním ve zmíněných zahradách, jež patří k nejvýznamnějším historickým zahradám na území republiky.

Svou hudbou inspirovali hardrockové dění minulého století. Deep Purple prodali přes sto milionů desek a na kontě zatím čítají téměř dvě desítky alb. Hity Black Night, Smoke On The Water či Child In Time zná podle melodie snad i malé dítě a nesmazatelně se zapsaly jako součást rockové hudby.

Kapela byla založena v roce 1968, a tak není divu, že za dlouhou dobu své existence prošla znatelnými personálními změnami. V Deep Purple se vystřídali třeba David Coverdakem, Ritchie Blackmore nebo kytarový mág Joe Satriani. Posledním členem, jenž zahýbal s obsazením, byl klávesista Don Airey.

Současnou sestavu, kterou diváci uvidí i na českém koncertě, tvoří zpěvák Ian Gillan, baskytarista Roger Glover, kytarista Steve Morse, bicman Ian Paice a zmíněný klávesák  Don Airey.

Mezi nejčerstvější nahrávky rockových matadorů patří Bananas nebo Rapture Of The Deep. Fanoušky potěšili také „živákem“ Live At Montreux.

Koncert ve Slavkově u Brna nevynechá klasické evergreeny z početné diskografie.

Vydáno pod