Sting se pouští do neznámých vod. Na Poslední lodi vplouvá do muzikálu

Londýn - Během čtvrtstoletí na hudební scéně zkusil Sting ledacos. Přesto se prý pokouší objevovat stále něco nového. I to je důvod, proč právě píše svůj první muzikál. Jmenuje se The Last Ship (Poslední loď).

„Jsem ve velmi rané fázi, ale mám spoustu nápadů. Napsal jsem pro projekt mnoho nových písní,“ prozradil o muzikálu bývalý frontman skupiny Police. Poslední loď, jak už název trochu napovídá, bude o dělnících ve zpěvákově rodném Newcastlu, kteří se rozhodnou postavit si svou vlastní loď.

Jedenašedesátiletý Sting připustil, že muzikál je pro něj „naprosto neprobádané teritorium“, a proto je pro něj práce tak vzrušující. Zpěvák mezitím pomalu končí své roční světové turné, které vyvrcholí v prosinci v Asii. V červnu vystoupil i v Praze. „Po turné trochu přeřadím a budu pokračovat v práci na představení, které píšu,“ podotkl. 

Něco nového se prý snaží objevovat dokonce i na písních, jako jsou Englishman in New York, Message in a Bottle nebo Roxanne, které prý zpíval „snad tisíckrát“. „Mou prací je zpívat tyto songy každou noc s vášní a stejným smyslem pro objevování jako v době, kdy jsem je napsal,“ tvrdí.