Žít je risk. A Cirk La Putyka žije

Praha – Létající nože a šálek kávy budou „ohrožovat“ publikum v pražské La Fabrice. Žít znamená riskovat, tvrdí totiž Cirk La Putyka a Risk pojmenoval také své nejnovější představení, jehož součástí zmíněné atrakce jsou.

Risk vznikl v rámci projektu Lacrimae, triptychu, který se blíže a zčásti představil na letošním ročníku festivalu Letní Letná. Podílí se na něm tři novocirkusová uskupení, každé z jiné krajiny – kromě Cirku La Putyka také švédský Cirkus Cirkör a Chani Caha z Francie.

Mezinárodní účinkující jsou v představení Cirku La Putyka, který vznikl při stejnojmenném „hospodském“ a veleúspěšném projektu, novinkou, stejně jako využití některých cirkusových disciplín a scénograficko-technických postupů. Při zkoušení triptychu se soubory pouští do loutkového divadla ve vztahu k akrobacii a modernímu tanci nebo propojují tanec s tělesným handicapem.

Na Risk v režii Rosti Nováka můžete zajít do La Fabriky 6. a 9. prosince, premiérová představení tohoto zatím „Work in Progress“ se odehrají tamtéž 16. až 18. ledna 2013.