Unikátní vánoční dárky? DesignSupermarket zachraňuje!

Praha – Hlavní město již po šesté zažívá vytrhnutí z všednosti standardního designu. V Paláci Archa je ode dneška k dispozici rozsáhlá akce DesignSupermarket, která nabízí vše od bytových doplňků, přes unikátní módní kousky až po osobité šperky. Festival potrvá pouze do neděle, avšak může značně napomoci uvadající vánoční invenci…

Autory jsou ve většině neznámé začínající značky, nadějní studenti či absolventi uměleckých škol nebo konkrétní ateliéry a studia. Polovina z nich patří k české návrhářské špičce, ti druzí se festivalu účastní poprvé. Svou účast potvrdili mimo jiné také zahraniční hosté z Polska, Maďarska, ale také z Velké Británie či Dánska.   

Retro styl se v Arše potkává s ultra modernou, a proto si zde podle organizátorů vybere každý. Streetová móda, doplňky i oddělení bytového designu se přitom pohybují v relativně slušné cenové kategorii, aby si je mohli dovolit i obyčejní návštěvníci. „Dají se tady pořídit vánoční dárky od sta korun klidně až po desítky tisíc,“ přibližuje ředitelka DesignSupermarketu Darina Zavadilová. 

Namátkou si zde příchozí mohou vybrat vázu na květiny ve tvaru vesmírné rakety, karafy na víno či mísy na ovoce ve tvaru rádiovky nebo takové, v nichž ovoce vydrží déle čerstvé. Vzduch v nich totiž díky díře na dně cirkuluje odspoda, a tak mají potraviny větší trvanlivost. Na podobné „vychytávky“ narazí zájemci Supermarketu na každém kroku. 

Chystají se také přednášky s tvůrci nebo projekce autorských videí českých a slovenských designérů. Nezapomíná se ani na děti, které rodiče mohou po dobu nákupu „odložit“ do dětského koutku, kde si vyzkouší nejrůznější kreativní činnosti.

Začal designSUPERMARKET (zdroj: ČT24)