Travolta a Newton-Johnová se „pomádli“ - natočili duet

Sydney - Starý úspěch nerezaví, na upravené přísloví se rozhodli vsadit John Travolta a Olivia Newton-Johnová. Filmový pár z muzikálu Pomáda natočil po více než třiceti letech opět společný duet - a rovnou i celé vánoční album.

Reportáž Anety Rebernakové a Petra Kořínka (zdroj: ČT24)

Kdyby už nenatočili nikdy nic jiného, tak role Dannyho a Sandy v Pomádě z roku 1978 zaručila Johnu Travoltovi i Olivii Newton-Johnové zřejmě doživotní slávu. Filmový muzikál patřil ve své době k nejnavštěvovanějším snímkům a po celém světě se prodaly miliony nahrávek jejich duetu You're The One That I Want.

Duet si osmapadesátiletý Travolta a čtyřiašedesátiletá Newton-Johnová zopakovali i po letech. Píseň I Think You Might Like It je součástí alba This Christmas. „Olivia a já jsme vždycky chtěli znovu pracovat společně, ale bylo třeba, aby to byl dobrý projekt, aby to nevyznělo nuceně,“ svěřil se Travolta.

Vánoční deska podle něho takovým projektem je, hvězdní hosté na náhravce vzdávají hold hercovu synu Jettovi, který zemřel v roce 2009. K projektu se Travoltovi podařilo zlákat například Barbaru Streisandovou či Tonyho Bennetta.

Nízkorozpočtový klip ke skladbě I Think You Might Like It už na YouTube vidělo téměř osm milionů lidí. Ne všichni posluchači, včetně kritiků, ale tento vánoční dárek přijali s nadšením. Jde ovšem o počin když už ne pro dobrou muziku, tak alespoň pro dobrou věc - výtěžek z prodeje alba půjde nadaci Jetta Travolty a nadaci pro boj proti rakovině, kterou má Olivia Newton-Johnová.

Vydáno pod