Metro ladí vánoční náladu

Praha - Do správné vánoční nálady chce naladit cestující Dopravní podnik hlavního města Prahy. Ve vybraných vestibulech pražského metra zazní dnes od 15:00 hodin do 19:30 hodin koncerty českých hudebníků, které by měly zpestřit a zklidnit vánoční čas.

Odpoledne s vánoční tematikou zahájí ve společném vestibulu stanice metra Muzeum chlapecký pěvecký sbor Bruncvík, v 15:45 hodin jej ve stanici Florenc C vystřídá prestižní komorní orchestr Conca Collegium složený ze členů České filharmonie a Symfonického orchestru Českého rozhlasu. O půl páté bude na Vltavské následovat vystoupení Pěveckého sboru Dopravního podniku, již tradičního účastníka předvánočního zpívání v pražském metru. 

Plakát
Zdroj: ČT24/DPP

V 17:15 hodin se na Můstku A (výstup směr Můstek) představí pěvecký sbor BesHarmonie, uskupení, které se může chlubit více jak padesáti členy. Poté se opět vrátíme do vestibulu stanice metra Vltavská, kde vám pod taktovkou Marcely Březinové, vedoucí oddělení Populárního zpěvu, od 18:00 hodin svůj vánoční repertoár zazpívá Mezinárodní konzervatoř Praha.

Na úplný závěr Dopravní podnik připravil koncert špičkového komorního souboru Pražské dechové trio, u nás i v zahraničí působícího přes 20 let.

Vánoční koncerty v metru (zdroj: ČT24)