Rošťák Osvald z filmu Lucie, postrach ulice podlehl zákeřné nemoci

Praha - Herec Michael Hofbauer, známý zejména jako Osvald z filmu Lucie, postrach ulice, zemřel ve čtvrtek ve věku devětačtyřiceti let. Hofbauer byl dlouhodobě nemocný, v roce 2006 prodělal operaci a poté podstoupil sérii ozařování. Naposledy se objevil v roce 2010 v pohádce Romana Vávry Škola princů a televizním seriálu Ulice.

Hofbauer byl znám hlavně jako dětská filmová hvězda. Pro film ho objevil přímo ve školních lavicích Zdeněk Zelenka, když hledal dětské představitele pro film Páni kluci. Následovalo mnoho klukovských postav. Objevil se mimo jiné ve snímcích Čekání na déšť, Brontosaurus, Zakázaný výlet a ve dvou dílech seriálu o panu Tau s názvy Poplach v oblacích a Od zítřka nečaruji.

Michael Hofbauer
Zdroj: ČT24/ČTK

Jako dospělý herec si zahrál ve filmech Tankový prapor, Želary, ztvárnil i bachaře v thrilleru s Dagmar Havlovou Normal. Účinkoval i v televizních seriálech Profesoři za školou, Tajemství proutěného košíku, My všichni školou povinní, naposledy představoval postavu Rockyho v seriálu Ulice. Od roku 1989 pracoval jako osvětlovač v Divadle na Vinohradech, kde občas hrál v menších rolích.

Vydáno pod