Ellie Goulding čeká v dubnu pražská premiéra

Praha - Vypadá křehce a stejně tak občas působí i její hudba. V dětsky chraplavém zpěvu však její „bezbrannost“ končí, Ellie Goulding totiž umí napsat silné a výrazné skladby. V rámci evropského turné nahlédne blondýnka 21. dubna také do Prahy, konkrétně do holešovického klubu SaSaZu.

Ellie Goulding má všechno, co jen chcete. Je krásná, má styl, výraz a neobyčejný hlas. Umí zahrát elektro, pop, folk nebo indie. Nejčastěji se však její jméno skloňuje s přívlastkem „dream-popová“. 

O jejím talentu se bezpochyby už přesvědčili také hudební kritici - ne nadarmo totiž získala prestižní ceny BBC Sound a Brits Critics Choice Award. Spolu s kolegyní Adele je Ellie jedna ze dvou zpěvaček, která vlastní obě ocenění zároveň. Nepochybujeme o ní ostatně ani my, poslední desku jsme zařadili do výběru toho nejzajímavějšího, co se loni v hudbě událo.

Vlastním jménem Elena Jane Goulding na sebe upozornila tři roky starým debutem Lights, jenž se vyšplhal na top britské hitparády Album Charts. Samotný singl Lights prodal přes dva a půl milionu digitálních kopií. Příznivce tehdy oslovila i jako předskokanka Katy Perry při jejím tehdejším California Dream Tour.

Svou vysokou pozici však stvrdila až během loňského podzimu, kdy do světa vypustila album s tajemným názvem Halcyon. Autorka vysvětlila, že se při pojmenování nahrávky inspirovala ptáky, kteří během zimy snesou vejce u moře a svou přítomností přinesou klid do zuřivých vod. „Hodně skladeb je o oceánu a vodě vůbec,“ řekla. „Tohle album je pro mě jako cesta ze tmy ke světlu; jako cesta ze zmatku k porozumění. Neměla jsem v plánu napsat desku o rozchodu, ale myslím, že to se z ní nakonec stalo,“ dodala.