Film o mistru Yodovi? Možná ano, Disney plánuje další Hvězdné války

Los Angeles - Že chce natočit další tři díly Hvězdných válek, oznámilo filmové studio Disney, už když kupovalo společnost Lucasfilm od režiséra George Lucase, který kultovní sci-fi sérii Star Wars vytvořil. Nyní šéf studia Bob Iger prozradil, že Disney hodlá natočit ještě další snímky, které nebudou součástí plánované trilogie a budou se opírat o některé postavy slavné ságy.

Plány na novou trilogii stále platí, ujistil fanoušky v úterním rozhovoru pro americkou televizi CNBC. Stále plánujeme natočit Hvězdné války číslo sedm, osm a devět - zhruba během šesti let od roku 2015," řekl. První film trilogie má napsat nositel Oscara Michael Arndt, který je autorem scénářů filmů jako Malá Miss Sunshine a Toy Story 3: Příběh hraček. Režírovat ho bude J. J. Abrams, který má na režisérském kontě třeba Mission: Impossible III a celovečerní Star Trek z roku 2009.

"Pracujeme také na několika samostatných filmech, které nebudou součástí hlavní ságy a budou vycházet z velkých postav Hvězdných válek," prozradil zároveň Iger. Z kterých přesně, neuvedl. Objevily se však spekulace, že jeden by se mohl točit kolem šéfa rytířů Jedi, mistra Yody.

Podle Igera filmy, na kterých pracují scénáristé Lawrence Kasdan a Simon Kinberg, půjdou do kin v letech 2015 až 2021, tedy zhruba ve stejném období jako nová trilogie. Kasdan pracoval na scénářích dvou filmů původní série z 80. let - Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Kinberg má na kontě scénáře k filmům X-Men: Poslední vzdor, Mr. & Mrs. Smith a Sherlock Holmes.