Dej pozor, komu v Cotton Clubu zachraňuješ život

Richard Gere v hlavní roli retro příběhu o velké lásce, jazzu a válce dvou gangů. Cotton Club otvírají dnes ve 21:45 na ČT2 Velikáni filmu. Americkým filmem z roku 1984 připomínají tvorbu režiséra Francise Forda Coppoly.

Jeden z nejlepších filmových titulů slavného amerického producenta a režiséra Francise F. Coppoly se odehrává v New Yorku v době hospodářské krize, kdy v Americe vládla prohibice. Do Cotton Clubu, známého nočního jazzového baru v Harlemu, kde se pravidelně setkávají vlivní šéfové z podsvětí, přichází mladý trumpetista. Dixie Dwyer si svým uměním na kornetu vydělává skromně, to se však rázem změní, když jednoho dne náhodou zachrání život jednomu z velkých gangsterů. Najednou má dostatek peněz, ale „známost“ s tímto mafiánem mu zkomplikuje hráčskou kariéru i soukromí…

Dixieho představuje známý hollywoodský herec Richard Gere, pozoruhodný herecký výkon tu vytvořil Gregory Hines v úloze černošského stepaře Sandmana Williamse. Film zaujme působivou a přesvědčivou dobovou atmosférou (za kamerou stál uznávaný Stephen Goldblatt), vynikající hudbou (pod níž je podepsán John Barry) a stepem.

Vydáno pod