Welcome to the Jungle! V Lucerně zahrál Slash

Praha - Welcome to the Jungle a Paradise City od Guns N' Roses zakončily koncert jejich bývalého kytaristy Slashe v beznadějně vyprodaném Velkém sále pražské Lucerny. Jeden z nejoceňovanějších světových hráčů se představil se zpěvákem Mylesem Kennedym a kapelou The Conspirators v rámci turné k desce Apocalyptic Love.

„Je konzistentnější než moje první album a její úspěch mě mile překvapil. Navíc jsme si skvěle sedli s Mylesem Kennedym a ostatními kluky, jsme opravdová kapela,“ uvedl k desce pro měsíčník Rock and Pop Slash, který se sólově v Praze představil před třemi lety na koncertu ve sportovní hale v Holešovicích. Také tehdy se pěveckého partu zhostil kytarista Kennedy.

Spíše člen kapely než sólista

Oproti minulému koncertu opravdu Saul Hudson alias Slash vystupující s typickým cylindrem na hlavě působil více jako člen kapely než sólista. Nadšenému publiku nabídl ukázky z celé své kariéry. Z období, kdy se stal nepřehlédnutelnou postavou kapely Guns N'Roses proslavenou kromě své hudby i alkoholovými a drogovými excesy, zazněly například písně Nightrain, Rocket Queen nebo bouřlivým aplausem přijatý hit Sweet Child O'Mine.

V úvodu vystoupení nabídli The Conspirators skladbou Ghost z eponymního Slashova debutového alba. Píseň v originále zpívá Ian Astbury z The Cult. Z desky z roku 2010 velmi příznivě přijaté hudební kritikou, na níž hostuje mnoho hvězdných jmen jako Iggy Pop, David Grohl, Ozzy Osbourne, Chris Cornell nebo zpěvačka Fergie z kapely Black Eyed Peas, se posluchači dočkali ještě skladeb Back from Cali, Starlight nebo Doctor Alibi, v níž se pěveckého partu ujal baskytarista Todd Kerns.

Z nového alba Apocalyptic Love sálem Lucerny, kde se i tančilo, zaduněly mimo jiných písně Anastasia, No More Heroes, Standing in the Sun nebo You're a Lie.

Slash zařadil do programu i skladby ze svých dřívějších projektů Velvet Revolver a Snakepit. Zatímco před třemi lety roli předskokana splnila mladá pražská skupina Hentai Corporation, tentokrát před Slashem zahrála zkušená kapela Venefica, která hraje melodický rock a metal.

Slash patří mezi nejoceňovanější kytaristy světa:

  • V srpnu 2009 ho časopis Time zařadil na druhé místo v žebříčku deseti nejlepších hráčů na elektrickou kytaru všech dob (více zde),
  • dle webu Gigwise se umístil na 21. místě v seznamu padesáti nejlepších kytaristů všech dob (více zde)
  • a magazín Rolling Stone ho zařadil v roce 2011 mezi 100 nejlepších kytaristů všech dob na 65. místo (více zde).

Slash poskytl České televizi interview:

Vydáno pod