Kryštof dávají Inzerát naživo. A to hned čtyřikrát

Opava - Kapela Kryštof rozdala v říjnu Inzerát úspěšně mezi svoje fanoušky i mezi kritiky. Po několika měsících příprav vyrážejí na turné, na něž zavítá také host Jarek Nohavica. Inspirací byly Havířovským velké halové koncerty zahraničních kapel à la Coldplay, a tak muzikanti slibují pohybující se LED obrazovky a mnoho dalších inovací, které žádné domácí uskupení nevyzkoušelo.

Rok a půl - přesně tak dlouho museli příznivci sedmičlenné formace čekat, než je opět spatří naživo. Kryštof svou velkolepou show odstartoval včera v Opavě tzv. generální zkouškou pro tři tisíce diváků. Zítra však už zahraje „naostro“ v ostravské ČEZ Aréně, která je vyprodaná stejně jako haly v ostatních městech. Inzerát uslyší naživo také Brno a Praha.

„Velmi nás to potěšilo a chceme fanouškům moc poděkovat. Pro českou hudební scénu to není běžná situace a velmi nás to zavazuje předvést co nejlepší výkon,“ říká lídr skupiny Richard Krajčo o rozebraných vstupenkách.

Motto celého turné by mohlo znít: ve velkém stylu. Pódium totiž měří na šířku třicet metrů, doplňují ho výše zmíněné LED obrazovky, další světelná technika a na svou příležitost čekají také obří konfetová děla. „Budeme první česká kapela, která bude pohybovat LEDkami v průběhu koncertu,“ chlubí se zpěvák Richard Krajčo. „Snad se naše dvouhodinová show bude líbit,“ doufá.

Richard Krajčo
Zdroj: Petr Sznapka/ČTK

Inzerát tour 2013

  • 13.02. Opava (Víceúčel. hala)
  • 15.02. Ostrava (ČEZ Aréna)
  • 20.02. Brno (Kajot Aréna)
  • 22.02. Praha (Tipsport Arena)

Předkapelou se zkušenějším kolegům stala skupina Nebe, kterou Krajčo sám objevil a vydal jejich debutové album s názvem Legosvět. Na scéně se objeví mimo jiné i newyorský muzikant Ido Zmishlany, jenž s Kryštofem na poslední studiové desce spolupracoval a má svůj projekt IdoVsThe World. „Nejvýznamějším“ hostem ale bude i tak písničkář Jarek Nohavica. Ten si s Krajčem zazpíval duet Křídla z mýdla a učiní tak také na živém vystoupení.

Reportáž Petra Meškána (zdroj: ČT24)