Energičtí Paramore vtrhnou v červnu do Prahy

Praha - Američtí Paramore zažívali v posledních letech personální otřesy. Z problémů se ale dokázali oklepat a na duben už chystají novou desku, navíc vyrážejí i na turné. 19. června zavítají do Velkého sálu pražské Lucerny, kde eponymní album představí.

Pokud jste v uplynulých letech alespoň jednou zabrousili na hudební stanice, nemohli jste si nevšimnout pronikavě rudé kštice frontmanky Hayley Williamsové. To ona je totiž tahoun a nejvýraznější prvek formace a na ní také celí Paramore stojí a padají. To, že ji můžete objevit také na plakátech teenagerských pokojíčků už není třeba dodávat.

Paramore mají na kontě prozatím tři alba, do hudebního průmyslu však výrazněji vstoupili až skladbou Misery Business z druhé desky. Od té doby jejich singly pravidelně znějí v rádiích i v televizi, a přestože jde o rock středního proudu, stali se Američané vcelku respektovanou formací. Poslední vlaštovkou je „barevná“ skladba Now z chystaného alba.

Nová eponymní kolekce písniček Paramore vyjde 8. dubna. Po čtyřech letech jde o nahrávku, na níž se nepodíleli bratři Farrové, kteří skupinu nečekaně opustili před třemi lety. Jejich odchod rozpoutal vlnu diskuzí, zdali zbytek členů také nehodí flintu do žita, a jak sama Williamsová přiznala, Paramore se nacházeli těsně před rozpadem. Fanoušci ale nakonec o své oblíbence nepřišli.

Svou českou premiéru si Hayley, Taylor York a Jeremy Davis, již bez zmíněného dua zakládajících členů, odbyli před dvěma roky na festivalu Rock for People.