30 Seconds to Mars uzmuli místo headlinerů festivalu RfP

Praha – Rock for People už nějaký čas pravidelně zveřejňuje seznam letošních festivalových vystupujících, pořád se však čekalo na „velká jména“. Podle novinky se v červenci do Hradce Králové přijedou podívat 30 Seconds to Mars, Royal Republic, Modestep či Friska Viljor. Pořadatelé už dříve potvrdili také souhlas kapel Billy Talent, Papa Roach nebo Gogol Bordelo a Klaxons.

Místo prvních ohlášených headlinerů však patří kapele Queen of the Stone Age pocházející z Kalifornie, stejně jako tahouni č. 2 – 30 Seconds to Mars. Ti se ještě před festivalem chystají vydat novou desku Up In the Air, která by tedy měla zaznít i na Rock for People. Jestli s ní navážou na úspěch poslední desky This Is War, se ale teprve ukáže. 

Modestep jsou sice pro české fanoušky spíše velkou neznámou, někteří se s nimi ale mohli seznámit na samostatném koncertě v Roxy, který se konal před několika dny. Dubstep momentálně v domovině táhne, a tak pořadatelé zřejmě vsázejí na to, že právě britská čtveřice přitáhne fanoušky lahodící tomuto stylu. Modestep tak mají vyplnit volné místo po předchozích legendách The Prodigy nebo Pendulum, kteří na festivalu reprezentovali čím dál silnější elektro-rockovou složku. 

Čtveřice Modestep vystoupí na letošním Rock for People
Zdroj: ČT24/Modestep

Švédští Royal Republic zní sice podobně jako populární kolegové The Hives, přístup k pódiovému projevu si ale pánové vybudovali značně osobitý. Jejich koncert v Lucerna Music Baru patřil mezi to nejlepší, co loňská hudební produkce nabídla. „Royalové“ ostatně už návštěvníkům vzkázali, že jejich show bude „výživná“. Příznivci téhle šílené čeládky musí doufat, že se do prázdnin kapela oklepe – zpěvák Adam totiž momentálně trpí vážnou krční infekcí, která ovlivňuje jeho hlasviky a kvůli níž musela formace zrušit plánovanou akci v Brně. 

Royal Republic vystoupí na RfP 2013
Zdroj: ČT24/Royal Republic

Friska Viljor si v červenci zase odbudou svůj tuzemský debut. Rodáci ze Stockholmu jsou údajně ukázkou toho, jak lze zúročit titěrnou práci na své propagaci. Po harcování po showcaseových přehlídkách se vypracovali na první příčky několika letních festivalů. Chtělo by se říct, že už bylo načase – Friska Viljor mají na kontě už pět alb.

Vydáno pod