Jazzman Porter se rozehřívá na dnešní české vystoupení

Praha – Jazzová „star“ Greogry Porter vystoupí v rámci Jarního GALA pro Struny podzimu již dnes večer v půl osmé v Paláci Žofín. Příchozí se mohou těšit na hity z obou jeho desek Water a Be Good. Pro pražské vystoupení vznikly navíc nové aranže, které si s majitelem charakteristických slušivých čepic „vystřihne“ smyčcový Epoque Quartet v rozšířené sestavě.

S legendárním hudebníkem vystoupí také český hammondkář Ondřej Pivec, který se za jazzem přesunul do New Yorku, kde v současnosti žije.  

Jazzový zpěvák Porter nevystoupí v Česku poprvé. Zdejší publikum ho mělo možnost spatřit už loni ve vyprodaném Lucerna Music Baru. Zážitek si můžete prostřednictvím záznamu Radia 1 prohlédnout zde

O co jde?

„Cílem večera je oslovit individuální i firemní dárce, aby svou účastí na celém večeru včetně společenské části podpořili festival a jeho poslání poskytovat unikátní umělecké zážitky, obohacovat českou kulturní scénu a rozšiřovat obzory publika,“ uvádějí pořadatelé.

Američan v průběhu své kariéry sesbíral několik nominací na hudební ceny, nakonec se radoval také z Grammy. Do české metropole se přijede podívat po úspěšném turné v Asii.     

Rozhovor s Gregorym Porterem (zdroj: ČT24)

Svou kariéru však zahájil v jazzových klubech, kde se setkal s klavíristou, saxofonistou a skladatelem Kamau Kenayattem. Toto setkání značně ovlivnilo jeho kariéru, protože právě díky Kenayattovi se dostal k muzikálovému herectví a ztvárnil třeba titulní roli v úspěšném muzikálu It Ain't Nothin' But the Blues. Porter se prosadil i jako autor, a to poloautobiografickým muzikálem s názvem Nat King Cole and Me, ve kterém líčí svůj příběh z dětství.