Kampa Střed Světa hlásí - jaro bude

Praha - Již pátý ročník akce Kampa Střed Světa přináší tento víkend bohatý kulturní program pro všechny, kteří chtějí s umělci přivítat jaro, které se letos tak nesměle ohlašuje. V pátek 22. a v sobotu 23. března na Kampě mohou diváci zažít slavnost plnou hudby, veselí, divadla, dětských her i poučení. Všechny akce včetně návštěv malostranských galerií, divadelních představení v šapitó, koncertů Dana Bárty nebo Václava Kouba či skupiny Traband i představení pro děti jsou zdarma.

Malostranský mini festival začíná pátečním podvečerem, jehož součástí jsou prohlídky výstav: fotografií Staré časy v Kavárně Čas, Současná česká malba a plastika v galerii Peron, další výstavy v kavárně Kafíčko a Galerii (Míšeňská 10) a v Mandlu – Botega v uličce J. Červeného u Trnkovy vily.

Ve středu parku Kampa je umístěno šapitó, které bude o pátečním večeru hostit divadelní spolek Vosto5 a jejich improvizační Stand´artní kabaret (20:00). Prostor stanu začne od 19:30 zahřívat svými bigbeatovými šlágry DJ Růžový Partner, který po vystoupení Vosto5 a koncertu dechově funkových The Breakers, večer zakončí druhým tanečně vibračním setem se vzpomínkou na 60. léta.

  • Z minulých ročníků akce Kampa Střed Světa zdroj: Kampa Střed Světa
  • Z minulých ročníků akce Kampa Střed Světa zdroj: Kampa Střed Světa

V sobotu 23.3. zahájí slavnost ve 12:00 komentovaná vycházka - Mlýny Kampy pod vedením Dr. Jana Sedmíka (sraz v kavárně Mlýnská), následovat bude otevření Brány na Kampu pod Karlovým mostem zpěvem, muzicírováním a bubnováním školy L.Holzera (14:00). Zpestřením letošního ročníku bude vyzvednutí menhiru pod Karlovým mostem a jeho převezení na Kampu – do parku za Werichovu vilu. Spolu s eskortou ve starých policejních oděvech.

Hlavní dění slavnosti začíná od 15:00 v parku na Kampě. Hudebně-divadelní odpoledne pro velké i malé návštěvníky odstartuje písničkářský šraml v provedení Václava Koubka. Štafetu pak přebere komornější Traband. Nejzářivější hvězdou odpoledne bude vystoupení výjimečného vokalisty Dana Bárty za doprovodu Robert Balzar Tria. Odpolední hudební program zakončí hanspaulští matadoři OOZ Orchestra. Odpolednem bude provádět seriózní lidový bavič Ladislav Čumba.

  • Z minulých ročníků akce Kampa Střed Světa zdroj: Kampa Střed Světa
  • Z minulých ročníků akce Kampa Střed Světa zdroj: Kampa Střed Světa

Sobotní divadelní program tento rok zajistí Tonda Novotný, Divadlo Mimotaurus a Divadlo Krasohled. Kromě hudby či divadla budou v parku probíhat i další aktivity - výtvarné a pohybové dílny, praktické ukázky indiánských dovedností, dětský program městské policie, ukázky rybolovu. Součástí akce je také výstava velkoformátových fotografií staré Prahy. Fotografie budou umístěné přímo v parku před kavárnou Mlýnská.