Jiří Korn nazpívá Medvídka. A co na to Lucie?

Praha - Lucie souhlasí. Všichni členové obnovené legendární kapely devadesátých let totiž měli co mluvit do obsazování rolí v muzikálu, který na jejich písně vzniká v Hudebním divadle Karlín. Kromě Korna se v představení objeví Bára Poláková, Pavel Liška nebo Lukáš Vaculík.

„Když jsem si ve scénáři mimo jiné přečetl, že mojí rolí je šéf tiskárny, jinak bohatý zamindrákovaný idiot, chlípník a žvanil, bylo mi jasné, že to bude dobrý scénář,“ prohlásil Korn o libretu, jehož autorem je Tomáš Belko.

Na konkurs na muzikál, který bude uváděn pod názvem Lucie, větší než malé množství lásky, přišlo přes čtyři stovky zájemců. Tvůrcům nakonec pro roli dívky Lucie padla nejvíce do oka Barbora Poláková, kterou bude alternovat Emma Smetana. Na jevišti se potkají s kromě zmíněných i s Václavem Noidem Bártou či Davidem Krausem. Všechny role ale ještě obsazeny nejsou.

Při konkursu nechyběli členové Lucie. David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.CH. podle režiséra Petra Novotného do jeho práce zasahovali. „Je to samozřejmé. Po dlouhé době se člověk setkává s živými autory, kteří poprvé vstupují do divadelního prostředí, ale jsou to velmi zkušení lidé,“ tvrdí, že mu to nijak nevadilo. Dodal, že Lucie začne velmi aktivně spolupracovat, až se začne s hudební podobou díla.

David Koller a Michal Dvořák při konkursu na muzikál Lucie, větší než malé množství lásky
Zdroj: ČTK/Roman Vondrouš

V muzikálu totiž zaznějí mnohé známé písně této skupiny, nejen Medvídek v podání Jiřího Korna. „Kdo zná naše výběry best of, tak se dočká asi devadesáti procent písní,“ prozradil Michal Dvořák. Slyšet je fanoušci Lucie ale budou moci v Hudebním divadle Karlín nejdříve 31. října, na kdy je plánována premiéra.