S Rychlými šípy (a režisérem Hynkem Bočanem) do Stínadel

Praha - Jednou z akcí k letošnímu 75. výročí Rychlých šípů se ve středu 10. dubna 2013 stane poznávací vycházka S Rychlými šípy do staroměstských Stínadel. Akci, která je určená znalcům, badatelům a dalším zájemcům o život a dílo legendárního spisovatele a skautského vůdce, připravily Akademie Jaroslava Foglara, KampaNula, Junák - svaz skautů a skautek ČR/kmen dospělých a Sdružení přátel Jaroslava Foglara.

Vycházka s Rychlými šípy do staroměstských Stínadel povede trasou z ul. Ve Stínadlech (sraz je na nároží u Haštalského nám. v 17 hodin) přes některá místa a lokality Starého Města, která v různých souvislostech připomínají fenomén legendárního chlapeckého klubu. Především však komentovaná vycházka přiblíží účastníkům zajímavá místa, na nichž se v roce 1969 natáčely v exteriérech některé scény a epizody TV seriálu Záhada hlavolamu. Účast na akci přislíbil i režisér Hynek Bočan.

Vyvrcholením vycházky (bude trvat cca hodinu) se stane setkání a beseda o fenoménu Rychlých šípů a Stínadel v naprosto ojedinělém prostředí svatyně Uctívačů ginga, ve skutečně příznačných kulisách. Konkrétní místo organizátoři tají, neboť jeho odhalení je určeno jako překvapení právě pro účastníky vycházky.

Akce je součástí cyklu poznávacích vycházek po staré Praze - Učených toulek, které organizuje partnerské sdružení KampaNula. Tyto vycházky mají nejen rekreačně-poznávací charakter, ale nesou v sobě i charitativní náboj: Účastníci vycházky mohou přispět dobrovolným účastnickým příspěvkem na konto Nadačního fondu KampaNula, z něhož jsou podporovány např. projekty ve prospěch práce s nevidomými dětmi a mládeží (Konzervatoř J. Deyla, Nadace ArteVide), sociální projekty (komunitní centrum Oáza) nebo projekty rozvoje občanské společnosti v Praze 1.

Na opozdilce se nečeká - odchod na vycházku z místa srazu je v 17 hodin a 13 minut!

Vydáno pod