Komik Dylan Moran z Black Books umlátí Prahu smíchy

Praha – Irský bavič, herec a scénárista Dylan Moran vystoupí v Praze. Moran je českému publiku známý především ze sitcomu Black Books, kde si zahrál Bernarda - provozovatele antikvariátu, který ve svém obchodě nemá rád lidi. Show ohlášená na 12. května v Divadle U Hasičů byla vyprodaná za necelých deset minut. Pořadatelé tedy přidali ještě dvě vystoupení předtím.

„Okamžitě jsme zamluvili sál ještě na předcházející večer, sobotu, 11. května. Fanoušci, kteří si tedy nestihli zakoupit vstupenky na parádní stand up show, mají stále šanci vidět svého idola z Black Books,“ vyjádřil se k představení zástupce pořadatelské agentury Fource Entertainment. O několik dní později se však ukázalo, že přibude ještě show 10. května.

Moran je ukázkovým představitelem britského vybroušeného, černého humoru. Jako komik působí už řadu let a svými trefnými narážkami i typicky zanedbaným vzezřením si získal tisíce obdivovatelů. Je přitom označován za špičku současného žánru stand-up comedy. Jeho humor je však velice svérázný, a ne každý snese jeho ironii.

Česko zná Morana hlavně ze zmíněného seriálu Black Books. Za ztvárnění alkoholika Bernarda si vysloužil dvě ceny BAFTA. Mezi jeho nejpopulárnější komické show patří např. Like, Totally, Monster a What is it. České metropoli představí svůj nejnovější kousek Yeah Yeah. Ten se zaobírá širokým spektrem věčných témat: stárnutím, alkoholem, nezbednými dětmi, jídlem, leností, politikou, sexem - zkrátka tím, co Morana právě baví, nebo dohání k šílenství. 

Představení nebude tlumočené a bude vedené čistě v anglickém jazyce.

Vydáno pod