ČR a evropský bankovní dohled - kde leží hranice zodpovědnosti?

Co jsou nebo by měly být zájmy České republilky v kontextu Evropské unie a globálních trendů? Příspět k veřejné diskusi o těchto otázkách je záměrem Debat o českých zájmech, které pořádá think-tank Evropské hodnoty. Sledovat je můžete také na webu ČT24. První z nich na téma „ČR a evropský bankovní dohled - kde leží hranice zodpovědnosti?“ se konala 24. dubna. Její záznam lez přehrát v tomto článku.

Debaty think tanku Evropské hodnoty - Česká republika a evropský bankovní dohled: kde leží hranice zodpovědnosti? (zdroj: ČT24)

Co jsou Debaty o českých zájmech: Česká republika je doma i v zahraničí dlouhodobě kritizována za to, že není schopna jednoznačně a konsistentně pojmenovat své zájmy, priority a cíle, kterých chce v Evropě a ve světě dosahovat. Tento projekt si klade za cíl přispět ke kultivaci veřejné debaty v České republice organizací série podvečerních diskusí v atraktivním a dynamickém formátu, který umožní přehledný a srozumitelný střet argumentů relevantních osobností na témata českých zájmů v oblasti ekonomické, sociální a politické.

Pro každou debatu je vybráno nové téma a formulována teze, k jejíž obhajobě, respektive kritice, jsou pozváni odpovídající řečníci. Čas řečníků je omezen a stopován na viditelné časomíře.

24. 4. debatovali: Jan Bauer (ODS, předseda Výboru pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny), Jan Mládek (stínový ministr financí za ČSSD), Miroslav Singer (guvernér České národní banky), Vojtěch Belling (státní tajemník pro evropské záležitosti Úřadu vlády ČR), Luděk Niedermayer (ředitel Deloitte Consulting ČR, bývalý viceguvernér ČNB). Komentující hosté: Jiří Rusnok (ekonom), Pavel Štěpánek (výkonný ředitel České bankovní asociace).

Kde: Divadlení sál Malostranské besedy, Malostranské náměstí 35/21, Praha.

Následuje: 15. května debata na téma „Je v zájmu ČR podepsat fiskální kompakt?“

Zajímají vás další akce, které můžete sledovat na webu ČT24 živě a později i ze záznamu? Více se dozvíte na následujícím odkazu:

Vydáno pod