Lunchmeat: Vydatná svačinka pro milovníky elektra

Praha – Příznivce progresivní elektronické hudby čeká v pátek jednodenní „svátek“. V hlavním městě se totiž koná čtvrtý ročník hudebního festivalu Lunchmeat, který se snaží představit zajímavé zástupce na poli současné elektro muziky v kombinaci s inovativními audiovizuálními postupy.

Akce prošla jednou velkou změnou – místo konání se z MeetFactory přesunulo do méně známého prostoru, konkrétně do bývalého kina Veletrh v podzemních prostorách Veletržního paláce.

Coby headliner se tentokrát představí ostrovní producent Clark, který je stěžejní součástí týmu nahrávacího labelu Warp Records. Jeho muziku doplní specifickou instalací turecké duo NOHlab, jež si odneslo např. ocenění z loňského festivalu Ars Electronica. V závěsu za Clarkem se publikum může těšit na beatmakera s přezdívkou Fantastic Mr. Fox nebo na oblíbenou postavu německého vydavatelství Raster Noton Kangdinga Raye. Své umění Pražanům v živém setu s bubeníkem předvede také ruský producent Long Arm.

Vizuální stránky se letos ujmou tvůrci digitální animace Tagtool, kteří kromě vystoupení se Sinjin Hawkem představí druhou generaci softwaru ve tříhodinovém workshopu.

Druhou stage stojící v místě bývalé kavárny Nová syntéza ovládne česko-slovenská produkce, kde se objeví Karaoke Tundra, FNTM, Stratasoul, Illex Aside, DJ Tuco a Zephid. Tyto prostory fungují už od minulého pátku coby místo pro setkání s interprety i fanoušky, pořádají se zde workshopy a přednášky ve spolupráci s pražskou VŠUP.

Lunchmeat se rozběhne i do města, v němž se skrze nejrůznější projekce bude snažit přiblížit veřejnosti - umělci pracují se zašedlými fasádami, kde se pokouší o realizaci názoru na využití volných ploch.